Csuta-kiállítás

2022.11.21. 11:58

Szlovéniában nyílt meg a békési művész kiállítása

A szlovéniai Lendván, a Bánffy Központban nyílt meg Csuta György békési festőművész „Csuta 70” című önálló kiállítása a napokban. A tárlatot Soos Mihael, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója és Baumgartner Dubravko, a Lendai Galéria és Múzeum igazgatója nyitotta meg.

P. G.

Csuta György

Csuta György hírportálunknak elmondta, Baumgartner Dubravkót a szentgotthárdi művésztelepről régen ismeri, sokat dolgoztak együtt, és a meghívására több alkalommal járt már Lendván a helyi alkotótáborban, illetve azon a jubileumon is, amikor a 100 éves esernyőgyárat ünnepelték, és ebből az alkalomból száz különböző esernyőt festettek meg művészek egészen egyedi módon. Amikor a lendvai igazgató hallott arról, hogy Csuta György 70. születésnapja apropóján jubileumi tárlatot állít össze, azonnal meginvitálta a szlovéniai kiállítóhelyre.

Az alkotásoknak egészen kiváló fogadtatása volt, sokan eljöttek, és a tárlat az eredeti november végi időpontnál tovább, egészen januárig lesz megtekinthető a Bánffy Központban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában