Kezdeményezés

2022.11.25. 11:00

Szelektív kukákat tettek a békéscsabai iskolákhoz

Városszerte összesen tizennyolc helyszínen helyeztek ki közterületi szelektív hulladékgyűjtőket, amelyek december 1-jén használhatók és amelyekbe üveg, papír, fém és műanyag szemetet lehet elhelyezni – írta Szarvas Péter polgármester a közösségi oldalán.

L. B.

Forrás: Instagram

Mint ismertette: Csányi Huba korábbi diák-alpolgármester kezdeményezésére tették ki ezeket. Örvendetesnek találta, hogy a fiatalok elkötelezettek a környezetvédelem iránt, ezért is támogatta a javaslatot. Az edényeket főleg a diákok által használt közterületeken helyezték ki.

Szelektív kukák kerültek ennek megfelelően a Szent István térre, az Andrássy út több helyére – az Univerzál elé, a Korzó térre, a Csaba Centerhez, a vasútállomáshoz és a buszpályaudvarhoz –, a Kossuth térre, a Lencsési úton a Pietro előtti területre, a Széchenyi ligetben a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülethez, valamint iskolákhoz: a Közgéhez, az Andrássyhoz, a Békéscsabai Szakképzési Centrum két helyszínéhez, az iskolacentrumhoz a Bajza utcában, a Kemény Gábor elé, a Gészi elé, a Belvároshoz, a Madách utcai általános iskolához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában