Ünnepi testületi ülés

2022.11.02. 12:56

Posztumusz elismerést adtak át Kétegyházán

Ünnepi testületi ülés keretében "Kétegyháza közösségéért" posztumusz elismerésben részesítette nemrég a helyi képviselő-testület a néhai Mészáros Gézánét.

N. Sz.

Mészáros Géza, dr. Rákócziné Tripon Emese és Mészáros Aliz

Forrás: BMH

Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester elmondta, Mészáros Gézáné Duma Mária Flóra közösségért végzett, fáradhatatlan, odaadó munkájával örökre beírta magát a településen élők szívébe. Nagyon fiatalon, az általános iskola elvégzése után munkába állt. Egy békéscsabai étteremben alkalmazták, közben megszerezte a szakács, majd a gyermekélelmezési szakács végzettséget is. Negyven évig élt boldog házasságban a néhai Mészáros Gézával, akitől két gyermeke született, Aliz és Géza. Lánya érkezése után Kétegyházán főzött, hat éven keresztül a bölcsődésekre is. Később a helyi napközikonyhán dolgozott, ellátva étellel a nagyközség óvodásait, iskolásait és időseit. Munkáját megelégedettséggel jutalmazták. 

A méltatáskor a polgármester kiemelte, Mészáros Gézáné élete nemcsak a munkahelyi helytállásról szólt, a szakácsnő állandó partnere volt az önkormányzatnak, a civil egyesületeknek, az egyházaknak. 

Nem volt olyan rendezvény, amelyen ne ő főzte volna a finom ebédet. A közösség meghatározó alakja volt, akinek legényfogó levese fogalommá vált a településen - elevenítette fel Dr. Rákócziné Tripon Emese, hozzáfűzve, Mária őszinte lelkesedéssel készült a rengeteg felkérésre, a Mihály napi sokadalmakra, a román nemzetiségei napokra, a helyi vadásztársaság rendezvényeire, az ortodox egyház védőszentjének ünnepeire. Mindeközben pedig mosolygott, kedves volt, segítőkész és fáradhatatlan. A posztumusz kitüntetést, az emlékplakettet, valamint az emléklapot az elhunyt gyermekei Mészáros Aliz és Mészáros Géza vették át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában