Népszerűsítés

2022.11.18. 09:27

Méhészek viszik a méz jó hírét Orosházára is

A méhészek minden felkérésnek örülnek, mert a főszezon végeztével van arra idő, hogy a közösségeket felkeresve népszerűsítsék a magyar mézet.

Cs. I.

Fotók: Csete Ilona

Az Orosháza és Körzete Méhész Egyesület vezetőségi tagja, Bartók Zoltán és a titkár, Jakóné Varga Erika az Orosházi Egységes Szociális Központ Ezüst Fenyő Idősek Otthonában járt. Örömmel tettek eleget a felkérésnek.

Az otthon lakóinak a méhészetről, a méhek életéről, a személyes tapasztalatokról is sokat meséltek. Az idős hallgatóság saját emlékeit is felelevenítette, interaktívvá vált így a találkozás. Természetesen vittek mézeket kóstoltatni, nyolc fajtát ízlelhettek meg az otthon lakói. Sok szó esett a mézek jótékony hatásairól is.

Az otthon lakóinak a méhészetről, a méhek életéről, a személyes tapasztalatokról is sokat meséltek.

Elárulták, készülnek a mézes reggeli program keretében az orosházi óvodákba is. Van fogadókészség az intézmények részéről. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület filmjeit, és persze a mézeket eljuttatják az óvodákba. Ezeket az óvodapedagógusok beépítik majd a foglalkozásaikba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában