2022.11.29. 10:34
Megvan a második Békés megyei bronz a gasztrovébén
Szeidler Zsolt után Ságodi Márk szakács is bronzérmet szerzett a luxembourgi gasztro-világbajnokságon. Hétfőn este vehette át az érmet a Békés Megyei Culinary Team tagja.
Ságodi Márk szakács
Forrás: BMH
Az eredményhirdetés után elmondta, nagyon sok munkát fektetett a felkészülésbe, de megért. Örül, hogy a zsűri is díjazta ételeit, megjelenítésüket.
![](https://cdn.beol.hu/2022/11/R-Fi9uMhTLXFoymRw6BjABGz-N1JW2ny_DSk4hRay0w/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExZDI2ZTRiM2NkYTQzYjk4ZWQ2MjA1ZGY3ZjRkYWEw.jpg)
A szakács- és cukrászvébén kedden hajnalban a culinary team tagjai közül Nyári János mesterszakács állította ki produktumait a versenyasztalon. Elmondta előételeiben többek között újkígyósi libamájat, az ököruszálylevesnél szürkemarhát használt, főétele szarvasgerinc volt erdeigomba-ropogóssal. Egzotikus desszertjének az Édes álom nevet adta.
![](https://cdn.beol.hu/2022/11/qfr_dwM25lixYG-47NmeIJtoxmKLslVxPbuEt0I2a_I/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQyMzVjODgwYzk0ODQyY2JhZTUwM2UwOTQyNzMwNThi.jpg)
Kedden este kiderül, a zsűri miként pontozta munkáját.