Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program

2022.11.22. 18:26

Megismerték a királyi kastély látnivalóit az orosházi diákok

A Békéscsabai Tankerületi Központ, a Nemzeti Örökség Intézete és az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium együttműködésével a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program keretében az iskola diákjai Seres Erzsébet munkaközösség-vezető és Szemenyei Tamás szaktanár szervezésében ellátogathattak Magyarország egyik legnagyobb barokk építésű kastélyába, a Gödöllői Királyi Kastélyba.

Cs. I.

A kastély látnivalóival ismerkedtek meg a fiatalok

Forrás: BMH

A Nemzeti Örökség Intézet által kezdeményezett program célja a diákok megismertetése történelmünkkel, tanórán kívül, kézzelfogható és minél élménygazdagabb módon, hogy a tanulók kedvet kapjanak még inkább a múlt megismeréséhez. A célok között szerepel a magyarságtudat erősítése is. A programban öt helyszín szerepelt, a Táncsics diákjai Gödöllőre látogattak.

A Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program múzeumpedagógiai foglalkozással volt egybekötve. A kastély látnivalóival ismerkedtek meg a fiatalok, részt vettek tárlatvezetésen. A diákok feladatokat kaptak, élvezték a nyomkeresést, valamint a helyszínen a kisfilmek forgatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában