Iparkamara

2022.11.13. 10:36

Kéz-és körömápolók mestervizsgáztak Békéscsabán

Kilenc kéz-és körömápoló tett mestervizsgát Békéscsabán a hétvégén, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Sikeresen levizsgáztak a kéz-és körömápolók Fotós: BMKIK

Verovszki Tímea, a megmérettetés elnöke elmondta, a jelölteknek három napig tartott a vizsga, ahol elméletileg és gyakorlatban kellett megmutatniuk, mit sajátítottak el a hónapokig tartó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott felkészülésen. A gyakorlati vizsgán plusz nehézséget jelent, amikor nemcsak a saját, hanem sorsolt modellnek is körmöt kellett készíteniük.

Ennek ellenére a vésztői vésztői Pruha Anita Mariann nagyon élvezte a felkészülést és a vizsgát is. Mint hangsúlyozta, 13 éve dolgozik műkörmösként mellékállásban és szeretett volna továbblépni szakmailag, illetve tanulókat is foglalkoztatni.  Emellett nem adja fel a főállását sem, építőmérnökként a MÁV Zrt.-nél dolgozik főállásban, mellette útépítést is oktat a Vízmű középiskolában. A nagy szerelem viszont a kézápolás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában