Háromszázmilliós projekt

2022.11.28. 18:17

Kerékpárutak újulnak meg, parkolók épülnek Orosházán

Európai uniós támogatásból Orosháza területén kerékpárutak felújítása, fejlesztése, parkolók kialakítása történik ezekben a hónapokban. A második ütemben megvalósuló teljes projektre fordítható vissza nem térítendő támogatás 323 millió forint. A kivitelezés előreláthatólag 1 évet vesz igénybe.

Cs. I.

Könnyebb lesz a kerékpáros közlekedés is

Fotó: MW

Az orosházi önkormányzat az Európai Unió Terület és Településfejlesztési Operatív Programjának a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú felhívása keretében 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2018-ban. Majd ehhez kapcsolódóan többlettámogatásban részesült a II. ütem, 23 millióval 2022 szeptemberében. 

Orosháza hosszú távú céljai közé tartozik, hogy a települést összefüggően átszelje a kerékpárforgalmi hálózat rendszere. A város jelenleg 27 kilométer kerékpárforgalmi hálózattal rendelkezik, részben önálló vonalvezetésű, részben gyalogossal közös nyomvonalon vagy kerékpársávon. 

A projektben a következő kerékpárutak felújítása történik meg 790 folyóméteren:

1. Bajcsy-Zsilinszky utcai kerékpárút a páratlan oldal a Katona utcától a körforgalomig.

2. Vásárhelyi úti kerékpárút a vasúttól a Gárdonyi Géza utcáig.

3. Szarvasi úti kerékpárút a Raksányi köztől az Üveg közig.

A városban kerékpáros nyom kialakítása a Dózsa György utcában 1250 méter hosszan megtörtént.

Orosházán a parkolási kérdések különösen nagy nehézséget jelentenek. A gépjárművek számának egyre nagyobb mértékű növekedésével egyre nagyobb feladatot jelent a közlekedésszervezés hatékony tervezése.  A projekt részeként A Hajnal utca és a Hajnal közben 107, a Kórház utcában 40, a Bajnok utcában 24, az Ady Endre utcában 55 parkolót alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában