Legókaland

2022.11.26. 17:42

Így lett Thorból menyasszony Békéscsabán

Különleges legós foglalkozásra várták a fiatalokat a könyvtárban, hatalmas készlet állt a rendelkezésükre.

L. B.

Óriási készletből építhették meg a skandináv mitológiai történet egy-két jelenetét a könyvtárban a fiatalok /A szerző felvétele/

Hogyan lett Thorból, a Marvel univerzumból is ismert istenből menyasszony? – erre derült fény szombaton a megyei könyvtárban a középiskolásoknak tartott legós foglalkozáson, amelyet a békéscsabai Europe Direct iroda és a bibliotéka szervezett nekik.

Palkovics Brigitta, a megyei könyvtár munkatársa elmondta, hogy a képregényekből is ismert Thor igazából a skandináv mitológia egyik istene. Felolvasott a fiataloknak egy történetet, miszerint Thor egy különleges pöröllyel harcolt a jégóriások ellen, aminek egyszer csak nyoma veszett. Bár a furfangos isten, Loki olykor eltüntetett ezt meg azt, most nem ő volt a hibás. 

Loki kiderítette, hogy a jégóriások vitték el a pörölyt, és a királyuk csak akkor hajlandó visszaadni, ha a szépségek Freyja istennő hozzá megy feleségül. Freyja erre persze nem volt hajlandó, így öltöztették be végül Thort menyasszonynak, hogy aztán a nagy lakodalom végén visszaszerezze a pörölyt.

A sztori egy-két szimpatikus jelenetét a történet ismeretében legókból megépítették a középiskolások – ehhez hatalmas készlet állt rendelkezésükre –, majd egy speciális alkalmazás segítségével a lefotózott alkotásokból különleges képregényt készítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában