Rekonstrukció

2022.11.15. 14:22

Folytatódik az útfejlesztés Gyulán

Elkezdődött a Tiborc utcáról nyíló Popovits Jusztin utca közel 67 millió forintból megvalósuló felújítása Gyulán. Eközben a Tiborc utca teljes, több mint egymilliárd forintos rekonstrukciója a tervek szerint halad, az úttestre a napokban felkerül a kopóréteg, zajlik a járdák és parkolók burkolása, és amennyiben az időjárás engedi, a héten elkezdődik a parkosítást is – jelentette be a helyszínen megtartott kedd délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő.

Papp Gábor [email protected]

Dr. Görgényi Ernő és Kiss Szabolcs elmondta, újabb fontos fejlesztés valósul meg

Fotó: Für Henrik

A Tiborc utca és a Popovits Jusztin utca fejlesztése három különböző forrásból valósul meg – emelte ki a sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő. A polgármester elmondta, a Tiborc utca rekonstrukciója több mint egymilliárd forintos egyedi kormányzati támogatás segítségével készülhet el. A Popovits Jusztin utcát érintő fejlesztést két forrásból finanszírozzák. Az út, a járdák, a parkoló és a közvilágítás felújítása a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése kapcsán kapott támogatásból, a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) elnyert pályázati forrásból, a Gyula város települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése III. ütem című projekt keretében valósul meg.

Dr. Görgényi Ernő szólt arról, hogy a fejlesztésekkel számos, régen fennálló problémát orvosolnak. A polgármester kifejtette, a Tiborc utca felújítása a végéhez közeledik, a kivitelező tájékoztatása alapján az előzetes terveknek megfelelően december 4-re befejeződik az utca teljes rekonstrukciója. A Tiborc utcán jelenleg az aszfaltozás zajlik, ezzel párhuzamosan készülnek a térkőburkolatú járdák és a parkolók is. Hétfőn pedig a Tiborc utcáról nyíló Popovits Jusztin utca felújítása is elkezdődött a tükör szedésével, amit a szegélyek építése és az aszfaltozás követ majd. 

A polgármester elmondta, a Popovits Jusztin utca kivitelezési határideje 2023 eleje, de a munkálatok várhatóan már nagyjából a Tiborc utca rekonstrukciójával egy időben befejeződnek. 

Számos fejlesztés valósult meg

Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő kiemelte, a Popovits Jusztin utca korábban makadámos, illetve szórt alapú összekötő út volt, viszont jelentős forgalmat bonyolított le. 

Kiss Szabolcs kiemelte, a munkálatok során 70 méter hosszú, hét méter széles utat építenek ki. Az út mellett összesen tizenhárom párhuzamos felállású parkolót létesítenek. A szelvény szerinti bal oldalon a tervezett parkolók mellett gyalogos járdát létesítenek 65 méter hosszúságban, illetve 1,4 méter szélességben. Összesen 115,8 m hosszúságban építenek zárt betoncsatornát nyolc víznyelővel. Emellett négy darab 9 méteres acél hajlított karos lámpaoszlopot helyeznek el ledes lámpatesttel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában