Pályázatok

2022.11.17. 17:14

Fejlesztik a külterületi közutakat Szarvason

Babák Mihály polgármester vezetésével bejárta a szarvasi képviselő-testület csütörtökön azokat a helyszíneket, ahol éppen külterületi közútfejlesztések zajlanak pályázati forrásból.

V. E.

Beküldött fotók.

Megtekintették többek között a HAKI-hídhoz-, a Mezőmag Kft-hez- és a Nagyrétfarm Kft-hez vezető utakon folyamatban lévő munkálatokat, valamint az Ezüstszőlőben lévő, felújítás alatt lévő utat is.

A polgármester beszámolójából kiderült, a projekt összköltsége 213 526 609 forint, a támogatási intenzitás pedig 95 százalék. A kivitelezéshez szükséges 16 887 861 forintos önerőt az önkormányzat a gazdasági társaságokkal közösen biztosította. Hozzátette, a munkaterületet szeptember közepén adták át, és a kivitelezésre 3 hónap áll rendelkezésre, így várhatóan az év végéig elkészülnek az útfelújítások.

Babák Mihály részletezte, a HAKI-hídhoz vezető út esetében a teljes felületet 4 centiméter vastagságban kellett felmarni. 

Az út teljes hossza 599,28 méter, a burkolat szélessége a kezdőszelvényben 6,60 méter a jobb oldali üzemanyagtöltő állomás kicsatlakozó útjáig, azt követően pedig 5 méter. A Mezőmag Kft-hez vezető úton 957 méter hosszon és 4,5 méter szélességben javítanak. A Nagyrétfarm Kft.-hez vezető úton a burkolat szélessége a kezdőszelvényben jelenleg 4 méter, melynek szélesítését kell elvégezni 25 méter hosszon 5 méteresre. 

Az útfelújítások várhatóan az év végéig készülnek el.

Továbbá aszfaltozás előtt a lokális burkolatcseréket is el kell végezni a helyszínrajz szerint 435 négyzetméteren. Az út teljes hossza egyébként 555 méter. Végül az Ezüstszőlőben lévő útra tért ki, ahol aszfaltozás előtt a nyomvonalba eső betonburkolat elbontása vált szükségessé. A burkolat szélessége itt 4 méter, melynek felületére M22 kiegyenlítő réteget építenek változó 5-10 centiméteres vastagságban. Az út teljes hossza 211,90 méter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában