Szakmai program

2022.11.15. 10:55

Az orosházi szülőszobán tájékozódhatnak a védőnők

A mentor védőnők szervezésében a Békés megyében dolgozó védőnők lehetőséget kaptak az orosházi Dr. László Elek Kórházban a Szülészet Nőgyógyászati Osztályon a szülőszoba, az újszülött részleg és a gyermekágyas részleg megtekintésére.

Cs. I.

A védőnőket Madarász Boglárka (pirosban) és Szemenyeiné Szederháti Kamilla (középen) tájékoztatta /Fotó: Melega Krisztián/

A program célja, hogy a védőnők megismerjék az adott kórházban dolgozó szakembereket és az ott folyó magas színvonalú szakmai munkát.
A szakmai továbbképzésen a kórház részéről Vacsi-Hevesi Ágnes főnővér és Szemenyeiné Szederháti Kamilla kórházi védőnő, laktációs szaktanácsadó adott tájékoztatást és válaszolt a feltett kérdésekre.

– A személyes ismerkedés mellett azért is jók és előremutatók az ilyen találkozók, mert lehetőség van a szakmai irányelvek, tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztására. A várandósok gondozási folyamatában rendkívül fontos a naprakész ismeretek átadása, így az édesanyák szakszerű tájékoztatást kaphatnak a védőnőtől a kórházban elérhető szülési lehetőségekről és gyakorlatokról, a 24 órás rooming-in szolgáltatásról – azaz amikor az újszülött folyamatosan az édesanya mellett lehet a szobában – és a kizárólagos szoptatás támogatásáról – ismertette Madarász Boglárka városi kollegiális védőnői mentor.

A programon az orosházi kórházban eddig nyolc település 15 védőnője vett részt, de a tájékoztatók a továbbiakban is rendszeresek lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában