4 FOR EUROPE

2022.11.25. 14:59

A Kába csapat országos döntőbe jutott Orosházáról

Az európai uniós témájú országos versenyre összesen 253 középiskolai csapat jelentkezett, az orosháziak dobogós helyezést értek el a regionális fordulóban.

Cs. I.

A Táncsics 10. B osztályos tanulóiból álló Kába nevű csapata

Forrás: Facebook

A magyarországi Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” címmel Európai Unióról szóló vetélkedőt hirdetett középiskolás diákoknak. Ismét dobogós helyen végzett az orosházi Táncsics gimnázium a 4 for Europe Országos Középiskolai Verseny regionális döntőjében.

Az európai uniós témájú országos versenyre összesen 253 négy fős középiskolás csapat jelentkezett. Az első forduló online zajlott, a regionális döntőbe régiónként a legjobb 10 csapat jutott. A regionális döntő hét helyszínen zajlott, Szegedre 10 dél-alföldi csapat érkezett. A szegedi regionális döntőben az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 10. B osztályos tanulóiból álló Kába nevű csapata (Horváth Áron, Rózsa Anna, Szecskó Boglárka, Voloscsuk Kitti) regionális 2. helyezést ért el. Nyereményük: 1 napos budapesti osztálykirándulás és a továbbjutás a decemberi kecskeméti döntőbe. A csapat felkészítő tanára Seres Erzsébet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában