Projektzárás

2022.10.31. 16:07

Új belvízelvezető rendszert építettek ki Szabadkígyóson

Több mint 4000 méteres belvízelvezető rendszert építettek ki Szabadkígyóson egy pályázat keretében. Az új csatorna kialakításának köszönhetően a település kármentesítéssel kapcsolatos kiadásai is csökkenhetnek.

Gy. R.

Fotó: MW-archív

Pályázatot nyújtott be a szabadkígyósi önkormányzat belvízelvezető árokrendszer korszerűsítésére. A pályázat 100 százalékos támogatás intenzitás mellett 120 millió forint támogatást nyert el. 

Ahogy beszámoltak róla, a csapadékvíz elengedhetetlenül fontos a felszín alatti vízkészletek megújításban, továbbá a háztartásokban is adottak a felhasználási lehetőségei. Mint írják, napjainkra a csapadék eloszlása egyenetlenné vált, ami próbára teszi a belvízelvezető rendszereket, ez alól Szabadkígyós sem volt kivétel. A községben a belvízelvezetőrendszer hiányából és ennek nem megfelelő működéséből származó károkozás a projektben érintett területeken megszűnik. Ennek köszönhetően a település kármentesítéssel kapcsolatos költségei is csökkenhetnek, illetve a következő tíz évben a belvízelvezető rendszer üzemeltetése pozitív hatással lesz a település életére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában