Állatkínzás

2022.10.25. 20:25

Tizenöt kutyát tartott és nem takarított a mezőberényi nő

Tizenöt kutyát tartott otthonában, nem megfelelő körülmények között az a 61 éves mezőberényi nő, aki ellen állatkínzás miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség. A vádlott beismerte tettét, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kaphat.

L. B.

Állatkínzás miatt kell felelnie a mezőberényi nőnek /Illusztráció/

Forrás: shutterstock

Időnként bezárta a házba a tizenöt kistestű kutyát – köztük tizenkét felnőtt ebet és három kölyköt –, ugyanakkor úgy, hogy nem biztosított nekik olyan helyet, ahol elvégezhetik a dolgukat, így a szobák az ürülék miatt piszkosak, szemetesek voltak. Állatorvosról sem gondoskodott, így mindegyik állat bolhás, orsóférges volt, több kutyának emiatt hiányos volt a szőre, sérült volt a bőre, ráadásul egyik eb sem rendelkezett veszettség elleni védőoltással. A nem megfelelő tartási körülmények között a kutyákat fokozott fertőzésveszélynek tette ki a vádlott.

A rendőrség nyáron tartott szemlét a helyszínen, akkor mind a tizenöt kutyát lefoglalta. Az ebeket egy helyi állatotthonban helyezték el. A befogadást követő napokban betegsége miatt elpusztult egy kölyök, majd később további két állat. 

A vádhatóság meglátása szerint a vádlott a jó gazda gondosságát elmulasztotta, úgy bánt a kutyákkal, amely alkalmas volt arra, hogy azzal az ebek maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Ezért felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak a tettét beismerő nővel szemben, valamint azt, hogy kobozzák el tőle a megmaradt tizenkét kutyát, illetve azt, hogy kötelezzék a közel 380 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában