Linamar

2022.10.21. 12:00

Nemcsak szakmát, életet is kínálnak a csabai diákoknak

Átadták a Linamar nevével fémjelzett tantermet pénteken a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. A helyiség egyrészt megújult a kinézetében, másrészt olyan alkatrészek kerültek fel a polcokra, amelyek a gyártáshoz szükségesek és amelyekkel szemléltethetők a technológiák és a folyamatok. A középiskolában nyílt napot is tartottak pénteken.

Licska Balázs

A vállalat, valamint a Trefort Ágoston középiskola közötti kapcsolat több évtizedre nyúlik vissza.

Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. HR-igazgatója kifejtette: a cég, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) és a Trefort középiskola közötti kapcsolat több évtizedre nyúlik vissza, és az együttműködés mind a vállalatnak, mind az intézménynek hasznos. A Linamar a legmagasabb színvonalú gyakorlati és immár elméleti képzést képes biztosítani a tanulóknak, a középiskola pedig rugalmasan alkalmazkodik a cég igényeihez, a változásokhoz.

– A tanterem kifejezi az együttműködést. Emellett jövőképet is mutat a diákoknak, hogy azt a tudást, amit itt elsajátítanak, lehet majd hol kamatoztatni – emelte ki.

Uhljár Erik, a BSZC kancellárja azt mondta, hogy a BSZC jó kapcsolatot ápol a Békés megyei gépgyártó cégekkel, és hogy folyamatosan fejlődik a jármű- és a légiipar a térségben. Mindenki azon dolgozik, hogy ez a tendencia töretlen maradhasson, és hogy minél több, a területen ténykedő vállalkozás legyen jelen Békéscsaba környékén, elhelyezkedési lehetőségeket biztosítva az intézményből kikerülő szakembereknek.

Uhljár Erik és Parászka Tibor adta át a tantermet /Fotók: Imre György/

A középiskolában nyílt napot is tartottak pénteken. Kiss Mihály igazgató a továbbtanulni szándékozó fiataloknak és szüleiknek azt mondta: nemcsak szakmát ajánlanak, hanem életet; hiszen az, aki szakmát választ, egy életre szóló döntést hoz. Az intézmény a partnereivel olyan képzéseket nyújt, amelyekre a legjelentősebb kereslet van, a cégek révén a legkorszerűbb technológiákat ismerhetik meg a fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában