NEA

2022.10.08. 10:51

Motorosok, néptáncosok és tűzoltók is nyertek Battonyán

Öt helyi civil szervezet nyert a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatán. Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője péntek délután sajtótájékoztató keretében gratulált a megjelenteknek, illetve azoknak a sikeres pályázóknak is, akik egyéb elfoglaltságuk miatt a fotózáson már nem tudtak részt venni.

Ny. L.

Balról Körömi Norbert, Erdős Norbert, Ökrösné Jónás Szilvia a Szivárvány és Buzitai István a Számíthatsz ránk! képviseletében

–  A NEA a civil önszerveződések működését és szakmai tevékenységét, nemzeti összetartozásuk erősítését és a közjó kiteljesedésében vállalt szerepük segítését támogató finanszírozási forma – hangsúlyozta Erdős Norbert. –Rendeltetésénél fogva lehetőséget teremt a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) működésének és szakmai programjainak költségvetési támogatására.

Közös együttgondolkodással, közös tenni akarás mentén egyedi támogatási kérelmet nyújthattak be egyesületek, és Battonyáról igen szép számban nyertek is. A forrásról a Miniszterelnökséget vezető miniszter döntött.

Az Icon Motoros Egyesület 1,950 millió, a Számíthatsz Ránk! Egyesület és a Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület egy-egymillió forintot kapott a pályázatukban megfogalmazott célok megvalósítására. A Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Colosseum Gym Sportegyesület 500–500 ezer forintban részesült. Erdős Norbert beszédében szorgalmazta a helyi civil szervezetek még szorosabb összefogását, együttműködését.

Körömi Norbert, az Icon egyesület elnöke kiemelte, a pályázaton nyert pénzt több dologra fordítják. Bővítik, korszerűsítik székházuk áramellátását, éves nagyrendezvényüket a másik két kisebb mellett a tervek szerint újra megtartják, ehhez biztonsági mobilkordonokat, -kerítéseket vásárolnak, beszereznek hűtőt és sörpadokat is. Mezőkovácsházi nagyrendezvényükre az ország számos pontjáról és külföldről több száz motoros jön össze

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában