A nehéz helyzetben is segítettek

2022.10.06. 09:55

Magyarok Kenyere: csúcsot döntöttek megyénk gazdái

Le a kalappal a gazdák előtt, ugyanis a rendkívüli aszály ellenére csúcsot döntöttek búzafelajánlásaikkal megyénkben. A hét gyűjtőpontra 39 tonna gabona érkezett be július közepétől. Megőrölték már a búzát, a lisztet pedig folyamatosan szállítják Békésben a szociálisan rászorulókat támogató intézményekbe.

Nyemcsok László, [email protected]

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is a program támogatásáról biztosította Kozsuch Kornélt

Forrás: BMH

Mint arról már írtunk, véget ért megyénkben is a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem 2022. program adománygyűjtése. Sőt, már a lisztet viszik ki, mégpedig megyénkben 24 helyre. Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke kiemelte, a búza malomba szállítását Drahos Zsolt nagykamarási vállalkozó fuvaradományként biztosította. Az adományliszt kiszállítását a megyei rászorulókat segítő szervezeteknek a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. végzi az előző évekhez hasonlóan. A megyei, ünnepélyes átadóünnepséget október 14-én tartják majd a kondorosi művelődési házban.

– Jóleső érzéssel fogadtuk a Baranya megyei gazdák adományát. Öt tonna lisztet ajánlottak fel a program keretében megyénknek, az aszály itteni kártétele miatt – ecsetelte Kozsuch Kornél. – Ezáltal több mint 30 tonna liszt áll rendelkezésünkre. Zömét megyénkbeli intézmények kapják, a többit határon túli intézmények, szervezetek.  A Magyarok Kenyere Program elmúlt évekbeli sikere megalapozta azt, hogy hosszú távon is a magyar gazdatársadalom meghatározó jótékonysági mozgalma legyen, és mára a Kárpát-medence összefogásává nőtte ki magát.

Kozsuch Kornél kiemelte, idén különösen nagy öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy támogató, adományozó, példamutató szándékkal számos Békés megyei közösségvezető, közösségépítő személyiség állt a projekt mellé. Annak érdekében, hogy minél sikeresebb, nagyszerűbb eredmény szülessen, ezáltal még több rászoruló részesüljön adományban.

A NAK megyei elnöke kiemelte, a Magyarok Kenyere Program szimbolizálja a nemzet megmaradása érdekében tett erőfeszítéseket, az egymás iránt érzett szolidaritást. Eredményessége a magyar, földszerető emberekben rejlik, akik tudják, hogy sok ezer magyar gyermek betevő falatját is jelenti az adományuk. A mozgalom szellemisége, a közös munka kifejezi a megyei összefogást is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában