Ünnepélyes alkalom

2022.10.25. 08:56

Lelkésszé szentelték a békési Dicső Melindát

A Tiszántúli Református Egyházkerület közgyűlése keretében szombaton lelkésszé szentelték Dicső Melindát, a békési Szegedi Kis István intézmény iskolalelkészét.

P. G.

A békési Szegedi Kis István intézmény iskolalelkészét, Dicső Melindát lelkésszé szentelték /Fotó: Békési Református Gyülekezet/Facebook/

Az ünnepélyes alkalomra, amelyre szombaton Debrecenben, a Nagytemplomban került sor, a békésiek küldöttsége is elutazott – tájékoztatott a békési református gyülekezet Facebook oldala

Az egyházkerületi közgyűlés 9 órakor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dísztermében kezdte meg a munkáját. Napirenden szerepelt dr. Fekete Károly püspök éves jelentésének elfogadása, majd az alkotó tagok beszámolókat és jelentéseket tárgyaltak meg. 

A lelkészszentelésen Fekete Károly püspök tolmácsolta Isten üzenetét, amelynek keretében elhangzott, hogy intenzív belső növekedésre van szükség. Krisztus legyen Úr a szívünkben, legyen ő a parancsnok. Az ige alázatra és Isten iránti engedelmességre tanít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában