Energiatakarékossági lépések

2022.10.10. 09:59

Heti két napra kerül lakat a szeghalmi sportcsarnokra

Miként lesznek nyitva télen a város intézményei, milyen takarékossági intézkedéseket vezetnek be? – ez is napirendre került a minap a szeghalmi képviselő-testület ülésén.

L. B.

A sportlétesítményeket is érintik a döntések, de Macsári József kiemelte: az intézkedéseket rugalmasan kezelik

Fotó: MW-archív

A sportcsarnok belső terei nem lesznek nyitva vasárnaponként és hétfőnként október 15-től április 15-ig. A művelődési központ december 19-től január 8-ig zárva tart, de a színházteremre április 15-ig kerül lakat. A könyvtár és a múzeum szintén bezár december 19-től január 8-ig, október 15-től április 15-ig csak a személyzeti helyiségeket, az irodát és a kutatótermet fűtik fel. A Tildy utcai múzeum október 15-től április 15-ig nem lesz elérhető.

Macsári József polgármester az ülésen elmondta, hogy ezeket az intézkedéseket rugalmasan kezelik. Tehát, ha például egy csoport bejelentkezik a Tildy utcai múzeumba, és nincs szüksége fűtésre, akkor ki lehet nyitni a számára. Ha pedig annyira enyhe lesz az időjárás, hogy a fűtés nem indokolt, akkor az intézmények rendes nyitvatartás szerint működhetnek.

Az ülésen a bérleti díjak emeléséről ugyancsak döntött a képviselő-testület. Például a sportcsarnokot a versenysport edzéseire és diáksportra óránként 10 ezer forintért, amatőr sportolásra pedig 15 ezer forintért lehet kivenni. A műfüves pálya szintén amatőr sportolásra alkalmanként 6500 forintért érhető el, az esetleges világításért pluszban ezer forintot kérnek el óránként.

Macsári József polgármester hozzátette: a takarékossági intézkedések miatt vannak úgynevezett holt időszakok, amikor nincs nyitva a sportcsarnok, és ilyenkor nem lesz fűtés és világítás. Viszont adott esetben ilyenkor is ott lehetnek a munkatársaik. És ha például egy-egy társaság ekkor úgy venné ki a létesítményt sportolásra, hogy nincs szüksége fűtésre, akkor az intézményvezetőnek lehetősége van arra, hogy a meghatározottól kevesebb díjat kérjen el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában