Hajrá Gyula!

2022.10.08. 19:43

Egy kaszaperi kisfiú gyógyulását segítették a gyulai családi napon

Első alkalommal rendezett jótékonysági családi napot és főzőversenyt a Hajrá Gyula Baráti Társaság szombaton a gyulai várkertben.

P. G.

A főzőversenyen hét csapat vett részt

Fotó: Für Henrik

Papp István alapító lapunknak elmondta, az esemény legfőbb célja az volt, hogy segítsék Papp Olivér kaszaperi kisfiú utókezelését, és anyagilag és a lelkileg is hozzájáruljanak a család anyagi helyzetének megkönnyítéséhez. Hozzátette, a jövőben is támogatják majd a gyermeket, a közösségi média felületein november, december környékén tárgyakat fognak majd elárverezni. 

Kónya István
Fotós: Für Henrik

Papp István kiemelte, a szombati program véleménye szerint a várakozáson felül jól sikerült, és az idő is kedvezett az eseménynek. A főzőversenyen hét csapat vett részt, az első helyet a Grund csapata érdemelte ki, amelynek tagjai birkapörköltet főztek, de valamennyi résztvevőt díjaztak. A délelőtt folyamán gyerekprogramok követték egymást, volt néptáncos műsor. A délutáni események részeként pedig előadók, zenekarok, a PlanB, Király Dominik, a Chained és a Pernahajder Campbell léptek fel. 

A program védnöke, egyben a főzőverseny zsűrijének elnöke Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő volt. Mint azt lapunknak elmondta, nagyon fontos, hogy mindig oda érkezzen a segítség, ahol a legnagyobb szükség van rá.

– Mindig a nemes célt, ebben az esetben egy kisgyermek gyógyulását kell szem előtt tartani – fogalmazott. – Az ilyen helyzetekben pedig nagyon fontosak a civil szervezetek, amelyek az élére állnak egy-egy ilyen kezdeményezésnek.

A főzőversenyről elmondta, kiváló ételek készültek, a legtöbben marhapörköltet főztek, de ahogy említettük birkapörkölt, babgulyás, illetve gyrostál is készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában