Idősek világnapi ünnepség

2022.10.01. 07:51

Átadták az év nagypapája és nagymamája díjakat Gyulán – galériával

Idősek világnapi ünnepséget rendeztek pénteken este Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen átadták az év nagymamája és az év nagypapája díjakat.

P. G.

Az idősek világnapi rendezvényre megtelt a sportcsarnok, közel négyszázan vettek részt a programon

Fotó: Lehoczky Péter

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Görgényi Ernő polgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Az est sztárvendége pedig a népszerű énekesnő, Zoltán Erika volt, de vacsora és tánc is várta a jelenlévőket a programon.

A hagyományok szerint minden évben ezen a rendezvényen adják át az év nagymamája és az év nagypapája díjakat. Az unokák által benyújtott pályázat alapján egy szakmai bizottság ítéli oda az elismerést.  Idén az év nagymamája Gyarmati Istvánné, az év nagypapája Csonka György lett.

Ugyancsak tradíció, hogy a kórház és a Gál Ferenc Egyetem ekkor nyújtja át a Diploma Honoris elismerést. A díjat ezúttal dr. Bekker Sándorné, a fog- és szájsebészeti osztály egykori főnővére érdemelte ki.

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye intézményvezetője hírportálunk megkeresésére elmondta, hosszú évek óta megtartják a rendezvényt, hogy a városban is ünnepség keretében emlékezzenek meg az idősek világnapjáról, és köszöntsék a település korosztályhoz tartozó lakóit.

– Emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy hamisítatlan közösségi rendezvényt hívjunk életre, ami erősíti az összetartozás érzését, egyben felhőtlen kikapcsolódást jelent a résztvevők számára – fogalmazott a szakember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában