120 éves az iskola

2022.09.30. 12:08

Vidámsággal ünnepel a Vörösmarty iskola Orosházán - galériával

Kíváncsi várakozás előzte meg az orosházi Vörösmarty iskola születésnapi jubileumának pénteki napját. Már reggel iskolafutással kezdődött a program, majd az udvaron gyülekeztek a diákok, ahol fergeteges színpadi produkcióval lepték meg a jelenlegi és a már nyugdíjba vonult pedagógusok a gyerekeket. Hamupipőke meséje elevenedett meg tanítók, tanárok mókás előadásában.

Fotó: Für Henrik

Egykor csak annyit mondtak az orosháziak: hármas iskola és mindenki tudta, melyikről van szó. Ma ez a pontos név: Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézménye. Az iskola fennállásának a 120. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból az iskola a 2022/2023-as tanévet a jubileum jegyében hirdette meg. A "Vörösmarty 120" rendezvénysorozat célja, hogy az iskola méltó módon ünnepelje meg az eltelt több mint egy évszázadot, minél szélesebb körben ismertesse meg az iskola történetét és jelenét az érdeklődőkkel.

– De ugyanilyen fontos az is, hogy tanítványaink, családjaik bekapcsolódjanak az ünneplésbe, valamint az egykor volt diákokkal újra találkozva emlékezzenek az iskolában töltött évekre, hírt kapjanak róluk, megtudhassák életük, sorsuk alakulását – fogalmazott Orosz László intézményvezető.

Pénteken reggel az intézmény pedagógusai a diákságot változatos programokkal várta. A megnyitón elhangzott, 120 éve kezdődött el a tanítás több épületben (a jelenlegi épületet 1999-ben adták át felújítva, tornateremmel). Volt olyan korszak, amikor 31 osztályban tanult a diákság. Az 1954/1955-ös tanév mérföldkő volt: az ének-zene tagozat megkezdte működését. 1992-ben pedig az informatika tagozatot is bevezették. Oktatnak német és angol nyelven is az iskolában. Napjainkban nagyon büszkék a sakkpalota programjukra, kiemelten foglalkoznak a tehetséggondozással, Európai Tehetségpont az iskola.

Az osztálytermekben pénteken iskolatörténeti kiállítást rendeztek be (ott találkoztunk egykori vörösmartysokkal, ők nosztalgiából tértek vissza), volt játékos vetélkedő, osztályok közötti csapatverseny, terepverseny, kézműves foglalkozás. 120 futó kezdte a napját egy kis mozgással. Várták a tanulókat előadásokkal, vásárral, informatikai, drón - és autómodell bemutatókkal, közös zenéléssel (egykori tanítványok hozták el hangszereiket, amiket ki is lehetett próbálni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában