Békéscsaba

2022.09.10. 18:59

Újra elhozták legjobb képeiket az aradi fotósok a Lencsésire

Az Aradi Fotóklub tizennégy tagja csaknem félszáz képet hozott a Lencsési Közösségi Házba, a kiállításuk október elsejéig tekinthető meg.

L. B.

Takács Péter igazgató elmondta, hogy a közösségi ház berkein belül működő Márvány Fotóműhely és az Aradi Fotóklub közötti kapcsolat több évtizedes múltra tekint vissza, és azt akkor fűzték szorosabbra, amikor a két társaságot Bazsó Imre és Kelen Ferenc vezették. Az együttműködés például közös fotótáborokban és kölcsönös tárlatokban érhető tetten: a márványosok rendszerint nyár elején állítanak ki Aradon, az aradiak pedig ősz elején a Lencsési Közösségi Házban.

A megnyitón műsort adtak a zeneiskola növendékei
Fotós: Licska Balázs

A megnyitón Varga Tamás alpolgármester azt mondta: ma már szinte mindenki fotóz, kezében az okostelefonnal, és elöntik a képek a közösségi oldalakat. Ezek a felvételek ugyanakkor nem megmutatják, hanem eltakarják a valóságot. Kiemelte: a valódi fénykép nem önreklám, a jó felvétel ott kezdődik, ahol a dokumentumszerűség megszűnik, és a pillanat mögött meghúzódó mindenség is láthatóvá válik. Az aradiak művészi igényességű képeket hoztak, amelyeknek üzenetük van, így kiemelkednek az áradatból.

 

Az Aradi Fotóklub elnöke, Mircea Boran elmondta, a klub 1968 óta működik, de az elődje 1906-ban jött létre, így a legrégebbi fotós kör Romániában. A Márvány Fotóműhellyel folytatják az együttműködést. Katona Péter, a Márvány Fotóműhely vezetője elmondta, 2005-ben állítottak ki először a márványosok Aradon, a kapcsolat – a járvány miatt az elmúlt két év kivételével – töretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában