TOP Plusz

2022.09.16. 16:00

Tornaszoba épülhet a békési óvodához

Százhúszmillió forintot nyert a békési önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP Plusz kiírásán.

P. G.

A sport, a mozgás ebben az óvodában is nagyon fontos

Fotó: Gazsó János

A támogatás segítségével a Teleky utcai óvodában új tornaszobát építenek majd – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor. A város polgármestere elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy javítsák az oktatás-nevelés feltételeit, illetve a lehetőségek szerint ennek érdekében újabb és újabb beruházásokat valósítsanak meg.

– Ebbe a sorba illeszkedik a Teleky utcai óvodát érintő projekt is – folytatta a gondolatot Kálmán Tibor. A településvezető elmondta, több ok miatt is szükség van a fejlesztésre. A gyerekek jelenleg egy nem messze eső, de az óvodaépülethez nem kapcsolódó ingatlanba járnak tornázni, az az épület viszont már nem mindenben felel meg a kor elvárásainak sem energetikai, sem egyéb szempontból.

– Ezért is gondolkodtunk egy új ingatlanrész megépítésében. A fejlesztésnek köszönhetően a gyerekek helyben tornázhatnak, a tornaszoba kapcsolódni fog az óvodához. Az új létesítményt a középrészén húzódó folyosón lehet majd megközelíteni. Ez már csak azért is előnyös, mert például kevésbé jó időben az óvodások végig fedett helyen juthatnak el a testmozgást biztosító helyiségbe – fogalmazott a polgármester, aki kitért arra is, hogy magát a tornaszobát a hátsó kertben alakítják majd ki.

A beruházás során egy több mint 130 négyzetméteres tornaszoba épül, amelyben a központi rész mellett vizesblokk, öltöző, szertár is helyet kap, a bejárat akadálymentesített lesz, az ingatlan tetejére pedig napelemek kerülnek.

A Teleky utcai óvodában egyébként két csoportszoba található. Az épületen 2019-ben komoly fejlesztést, energetikai korszerűsítést hajtottak végre, modernizálták a fűtést, és utólagos hőszigetelést alakítottak ki. A polgármester kiemelte, ahogy akkor, a mostani pályázat előkészítésében ezúttal is együtt dolgoztak Dankó Béla országgyűlési képviselővel.

Kálmán Tibor azt valószínűsítette, hogy hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre, a konkrét munkálatok pedig annak függvényében jövőre kezdődhetnének el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában