REKI

2022.09.29. 16:43

Rendkívüli támogatás érkezik Dombiratosra és Battonyára

A REKI (rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatás igénylése) keretében felhasználható, Dombiratosra és Battonyára érkező forintokról adott tájékoztatást csütörtöki dombiratosi sajtótájékoztatóján Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Cs. I.

Fehérné Andorka Ildikó polgármester, Erdős Norbert, Varga István Tamás, battonyai jegyző

Fotó: Csete Ilona

Erdős Norbert a medgyesegyházi, majd a kevermesi településeket érintő támogatásokról már korábban beszámolt, csütörtökön pedig a dombiratosi polgármesteri hivatalban találkozott vendéglátójával, Fehérné Andorka Ildikó polgármesterrel, valamint Varga István Tamással, Battonya  jegyzőjével. Sajtótájékoztatón jelentette be, hova, milyen források érkeztek. Ezúttal a REKI (rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatás igénylése) keretében felhasználható forintokról beszélt a politikus.

Elmondta, két jó hírt hozott: Dombiratos 2 millió 174 ezer forintot, míg Battonya 728 ezer forintot kapott. Az önkormányzatok rendkívüli támogatása a települési önkormányzatok működőképességének megőrzését szolgálja. Ez a pályázati szakasz ezzel lezárult, de az újabb igények már érkeznek.

Dombiratos polgármestere elmondta, a Belügyminisztériumtól érkezett pénzből a számláikat kifizették, a forrás a legjobbkor jött. A házigazda és Battonya jegyzője is megköszönte a településekre való odafigyelést.

– Battonyának arányaihoz képest nagyon kevés a saját bevétele. Létkérdés nekünk a REKI – hangsúlyozta a jegyző. Battonya dologi kiadásainak a 10 százalékát a REKI támogatásból finanszírozzuk sok-sok éve. Nélküle működésképtelenné válna az önkormányzat. Várakozással tekintünk a második ütemre is, bizakodunk a pozitív elbírálásban – tette hozzá.

Dombiratosi látogatása során Erdős Norbert a községben zajló fejlesztésekről is tájékozódott. A polgármesterrel helyszíni bejáráson vett részt: a Magyar Falu Programban nyert 45 millióból megoldható a Kossuth utcai útjavítás. A helyi művelődési házban és a közösségi házban a TOP Plusz forrásból energetikai korszerűsítést végezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában