Gazdanap

2022.09.18. 15:12

Pónikat is befogtak a bajnoki címért Csorváson

Bár az őszies idő kicsit átírta a csorvási XXI. Gazdanap és Fogathajtó Verseny programját (a színpadi programok, a koncertek elmaradtak) az érdeklődés óriási volt szombaton.

Fotó: Gajdács Pál

 Megtartották a főzőversenyt, és 27 induló részvételével a fogathajtó viadalt is, amely – mint Hajnal Zoltán főszervezőtől megtudtuk – a csorvási verseny történetében először – a kettes póni és az egyes fogatok kategóriájában a Békés megyei bajnoki címért zajlott.

 

Mint 2017 óta minden évben, ezúttal is találkozóra hívták a csorvási pogácsák készítőit. E program szervezője, Vereskáné Salla Valéria elmondta, hogy sok civil szervezet kapcsolódott be idén is, többek között egy óvodai csoport is, de a nyugdíjasklub, és az szépkorúak nappali foglalkoztatójának tagjai is sütöttek, egyebek mellett túrós és káposztás pogácsát, melyekből a fogathajtó versenyhez kapcsolódva lófej formát raktak ki. Népszerű volt a főző-, de a savanyúság és pálinkaverseny is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában