Gyula

2022.09.23. 15:41

Őshonos kisebbségek jelentőségét járják körül

Az őshonos kisebbségek jelentősége Németország és Magyarország kül- és külgazdasági kapcsolataiban, illetve a határon átnyúló együttműködésben címmel rendeznek kétnapos konferenciát Gyulán.

P. G.

Dr. Heinrich Kreft is előadást tartott

Fotó: Fur_Henrik

A péntek déli hivatalos megnyitón köszöntőt mondott dr. Heinrich Kreft, a budapesti Andrássy Egyetem diplomáciai centrumának vezetője, Michael Winzer, a Konrad-Adenauer Stiftung – Alapítvány, KAS magyarországi irodájának vezetője, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke.

Dr. Görgényi Ernő polgármester is részt vett a konferencián
Fotós: Für Henrik

Englenderné Hock Ibolya hírportálunknak elmondta, a németországi székhelyű KAS feladata, hogy tartsa a kapcsolatot a határon túli német nemzetiségekkel. Hozzátette, a kétnapos gyulai konferencia a nemzetiségeket, illetve a nemzetiségek és a határon túli kapcsolatok társadalmi-gazdasági összefüggéseit veszi nagyító alá. 

Kiemelte, nemzetiségi önkormányzatuk is így került a képbe, hiszen célkitűzésük, hogy ápolják a kapcsolatot a határon túl élő német nemzetiségekkel, illetve a határokon belüli élő többi nemzetiséggel. Hangsúlyozta, a közelgő népszámlálás kapcsán fontos feladatuknak tekintik, hogy arra biztassák az embereket, vallják meg a nemzetiségüket, és erősítsék a magyarországi német közösséget, a hosszú távú fennmaradást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában