A biztonság az első

2022.09.30. 13:35

Orosházán is figyelnek a közlekedéskultúra javítására

Fontos, hogy már óvodásokat, kisiskolásokat elérjenek a Road Safety programmal, amellyel a biztonságos közlekedést oktatják.

Cs. I.

Lázár László, a HUMDA Zrt kommunikációs igazgatója (balról), Dávid Zoltán polgármester és Erdős Norbert országgyűlési képviselő

Fotó: Für Henrik

Évente ötszázan halnak meg közlekedési balesetekben. Ezt a számot csökkentsük 2030-ig a felére – ez is a célja Road Safety – a biztonság az első néven indított országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programnak, ami az orosházi főtéren öt nap alatt ezer gyermeket fogadott. Ez is elhangzott a pénteki sajtótájékoztatón, ahol Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője is találkozott a szervezőkkel, a pénteki csoportokkal, akik elméleti és élményszerű, játékos ismeretszerzéssel sajátították el a biztonságos közlekedés szabályait a kiépített pályán.

A politikus hangsúlyozta, fontos, hogy már óvodásokat, kisiskolásokat elérjenek, megszólítsanak, akik ezeket az ismereteket szüleikkel is megosztva, a mindennapokban törekednek majd a szabályos közlekedésre. Ehhez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kiváló oktatópályát épített. Dávid Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki, hogy ezt a nagyszerű kezdeményezést elhozták a városba. Irodájába is behallatszott a főtéri program, kacagó gyerekektől, játékosan oktató felnőttektől volt hangos a belváros napokon át.

Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs vezetője kiemelte, stratégiájuk fontos eleme a közlekedéskultúra javítása. A jelen gyermeke a jövő közlekedője – tette hozzá. A programban eddig 72 ezren vettek részt az idei 5 helyszínen. Megtudtuk, még visszatér megyénkbe a felépített Kresz-pálya, Békéscsabára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában