Prima-gála

2022.09.30. 21:30

Megyei kiválóságokat díjazott gyulai ünnepségén a VOSZ – galériával

Ebben az évben Kiss Ottó gyulai író-költő, dr. Erdész Ádám gyulai történész, nyugalmazott levéltárigazgató és Hajtmann Ildikó békéscsabai énekművész érdemelte ki a Békés Megyei Prima-díjat. Az elismeréseket a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés Megyei Szervezete által életre hívott péntek délutáni gálán adták át a gyulai Vigadóban. Ugyanitt a Kiváló vállalkozó díjakat is átnyújtották.

Papp Gábor, [email protected]

Dr. Erdész Ádám, Hajtmann Ildikó, Kiss Ottó és Nagy Mihály László

Fotó: Bencsik Ádám

 A tizenhatodik alkalommal megtartott megyei Prima-gálán Nagy Mihály László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, a megyei vállalkozók itt születtek, itt élnek, és úgy szeretnének dolgozni, hogy gyermekeik, utódaik majd vigyék a fáklyát, vigyék tovább a vállalkozást. Kitért arra, hogy amikor Ausztriában vagy Németországban jár, látja, hogy mennyi olyan cég működik, amelynek elődjét, akár a 18. vagy a 19. században alapították.  

– Azért drukkolok, hogy a megyei cégeknek is legyen olyan jubileumuk, amikor alapításuk 30., 90., 120. vagy 200. évfordulóját ünneplik – fogalmazott. – Hasonló sikert kívánok valamennyi vállalkozónak, hiszen azért dolgozunk, hogy megyeszerte itt tartsuk a lakosságot. 

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, a kimagasló teljesítmény a kimagasló elkötelezettségből származik. Hozzátette, ezzel az alapvetéssel egész életében azonosult Demján Sándor, a VOSZ néhai elnöke, a Prima Primissima-díj megálmodója, akinek szándéka volt, hogy példaképeket állítson a társadalom elé.  

– Olyan kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára – folytatta a gondolatot. – A nemes kezdeményezés termékeny talajra hullott az országban és Békés megyében is, hiszen a VOSZ Békés megyei szervezetének és Nagy Mihály László elnöknek köszönhetően immáron a tizenhatodik Békés megyei Prima-díjátadón köszönthettük a megye legkiválóbbjait, kiválóságait. 

Kifejtette, a Prima Primissima-díj célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése. Szűkebb pátriánkban is ez a célja a Békés megye Prima-díjnak.

Műsor színesítette az estet
Fotós: Bencsik Ádám

Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója elmondta, országos és helyi szinten egyaránt értik és képviselik a vállalkozók érdekeit, és minden létező eszközzel segíteni fogják őket. 

– Rendkívüli időket élünk, a Covid még velünk van, a háborús helyzet, az aszály, az energiaválság, az infláció óriási kihívás a vállalkozások számára – fogalmazott. – Eredményességünkön több százezer család megélhetése múlik, óriási felelősség van a hátunkon.   

Szólt arról, hogy az ország minden részéről fordulnak hozzájuk különböző problémákkal, amelyek közül sokat sikerült megoldaniuk, vagy azokra megoldást javasolniuk. Hozzátette, a VOSZ szakértőgárdája az energiaválság pusztító hatásainak kezelésére javaslatcsomagot dolgozott ki.  Nagyon fontos küldetésüknek nevezte az értékek felismerését és a példaképek állítását az emberek elé.

Ezután átadták a Békés megyei Prima-díjakat. Elsőként az irodalmi Prima-díjat nyújtották át, amelyet az elismerés kuratóriumának döntése értelmében Kiss Ottó Gyulán élő és alkotó író-költő érdemelt ki. A magyar tudomány kategóriában a Prima-díjjal dr. Erdész Ádám történész, nyugalmazott levéltárigazgató munkásságát ismerték el. A magyar zeneművészeti Prima-díjat ebben az évben Hajtmann Ildikó békéscsabai énekművész vehette át. 

Dr. Csige Gábor, Gyula jegyzője hangsúlyozta, meggyőződésük, hogy a városban sem a megkezdett beruházásokban, sem a közfeladatok ellátásában nem lesz fennakadás. Mint mondta, megvalósítanak útépítéseket, folytatják a turizmusfejlesztést és kiépítik a déli iparterületet vállalkozások számára. 

– Kívánom, hogy egy év múlva, amikor ismételten találkozunk, itt legyen mindenki, aki ma is itt van aktív vállalkozóként – zárta beszédét dr. Csige Gábor.  

 

Ezúttal is díjazták a kiváló vállalkozókat

A gála első részében a kiváló Békés megyei vállalkozókat díjazták. Az elismerést Barta István Zoltán békési vállalkozó, Hodosi József sarkadi vállalkozó, Lipták László agrármérnök, a medgyesegyházi Haladás Plus Kft. ügyvezetője vehette át. Dékány Attilának, a gyulai Deka-Union Kft. ügyvezetőjének egy későbbi időpontban adják majd át a díjat, mert nem tudott jelen lenni az eseményen.

A korábbi évek hagyományaihoz híven a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöksége ebben az évben is megrendezi a Vállalkozók Napját Budapesten, a Művészetek Palotájában. Az ünnepségre a VOSZ Békés megyei szervezete Bődi Péter, a szarvasi Integrál Zrt. vezérigazgatóját javasolja kitüntetés átvételére. A pénteki gyulai rendezvényen a fővárosi eseményre szóló meghívót adták át a szakembernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában