Támogatás

2022.09.18. 06:41

Kovácsházi alapítványok nyertek forrásokat

Jó hírekkel érkezett Erdős Norbert országgyűlési képviselő Mezőkovácsházára, hogy két civil szervezet vezetőjével találkozva, együtt sajtótájékoztatót tartsanak. Hoffmann Lászlóné és Duma Zsolt által képviselt alapítványok ugyanis támogatást nyertek a Nemzeti Együttműködési Alap kiegészítő pályázatán.

Cs. I.

Duma Zsolt, Hoffmann Lászlóné, Erdős Norbert a sajtótájékoztatón

Fotó: A szerző felvétele

– Két kitűnő alapítvány jut anyagi forráshoz. Remekül dolgozik a Jövőnk Záloga Alapítvány, valamint a Dél-Békés Színház és Tehetséggondozó Alapítvány, 1-1 millió forint támogatást nyert. Külön öröm számomra, hogy közreműködhettem e siker létrejöttében – fogalmazott a politikus. Közösségszervező erőnek nevezte azt a képességét a civilek vezetőinek, akik éltetik, mozgatják és sikerre viszik célkitűzéseiket. A folytatásban is támogatásáról biztosította őket.

A tehetséggondozás volt a célja az alapítóknak, amikor életre hívták a Jövőnk Záloga Alapítványt. Azóta a hátrányos helyzetű általános iskolás gyerekek felkarolását, támogatását is feladatuknak tekintik – sorolta az elnök, Hoffmann Lászlóné. Az iskolában a technikai eszközök beszerzésében a programok megvalósításában is aktív szerepet vállalnak. 

– A pályázati összeg egy részét a működési költségekre fordítják, valamint interaktív táblákra, projektorok beszerzésére költik. Emellett a mozgáskoordináció fejlesztésére is szerveztek programot az iskolanapokon, tavasszal pedig mozgó planetáriumot is szeretnének elhozni a gyerekeknek, ami régi vágyuk.

– A Dél-Békés Színház és Tehetséggondozó Alapítvány a Duma Színház munkáját szolgálja – ezt már Duma Zsolt mondta. Az anyagi segítséggel újabb és újabb produkciókat szeretne színházi alkotóműhelyük létrehozni Dél-Békésben és szeretnék, ha ezeket a produkciókat minél több településre el is tudnák juttani. Elárulta: 30 éves jubileumukra készülnek. A most megnyert összegből színpadtechnikai eszközöket szeretnének vásárolni, hogy minél színvonalasabb előadások születhessenek.

– Fontosnak tartom a civil világ működését, törekvéseit. Örömmel fogadok meghívásokat, kapaszkodjunk össze a sikerért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy itt, a Kalocsa Róza Művelődési Központban a fennállásának a 15 éves évfordulóját ünneplő nyugdíjas közösséghez megyek innen – tette hozzá a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában