Hugonnai Vilma

2022.09.30. 18:11

Három évtizede segíti a fiatalokat a csabai iskolai alapítvány

Harminc éve hozták létre a Hugonnai Vilma Iskolai Alapítványt, a névadó pedig 175 éve született és 100 éve hunyt el – erre emlékeztek pénteken a BSZC Szent-Györgyi Albert technikumban.

L. B.

Emlékplakettel jutalmazták Steigerwald Ernőt, dr. Hursán Györgyöt és dr. Baurné Halasi Erzsébetet is az évfordulós ünnepségen

Fotó: Bencsik Ádám

Megkoszorúzták az első magyar orvosnő emléktábláját, illetve elismeréseket is átadtak. Jutalmazták az alapítvány létrehozó dr. Hursán Györgyöt, dr. Baurné Halasi Erzsébet volt kuratóriumi elnököt, valamint a Tevan alapítványt egykor vezető Steigerwald Ernőt.

Tálas Csaba, a középiskola igazgatója kiemelte: az évfordulós ünnepek mindig ráirányítják a figyelmet arra, ami fontos. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója elmondta, hogy az alapítvány segíti az intézményben folyó kiváló munkát. 

Adamik Jánosné, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: pénz- és könyvjutalmat biztosítanak a legsikeresebb tanulóknak, támogatást nyújtanak ahhoz, hogy a fiatalok tanulmányi és sportversenyeken vehessenek részt, de segítik a hátrányos helyzetű diákokat, valamint az osztálykirándulások szervezését is. Pénteken Hugonnai Vilma kettős évfordulója apropóján egy jó hangulatú emlékversenyt is szerveztek a gyerekek, minden szakmacsoport számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában