Fontos a megelőzés

2022.09.06. 14:04

Fogászati roadshow érkezett Gyulára

Kedden ismét Gyulára, ezúttal a Dürer Albert Általános Iskolába érkezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményen Csontosné László Anikó, az iskola intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy elkötelezettek a megelőzés ügye mellett, a város ezért is számít a program egyik állandó állomásának. Mint kiemelte, a mozgó fogászati rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek Magyarországon és határon túli területeken. Megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindezt játékos formában, hogy a kicsik megtapasztalhassák, nem kell félniük a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól. Mint elmondta, a program az OTP Bankkal való partnerségüknek köszönhető, a pénzintézet az önkormányzat számlavezető bankja, és több területen folytat mecénási támogatói tevékenységet. Nem csak a kulturális intézményeket és programokat támogatja, de a megelőzésben is részt vállalnak. 

Dr. Görgényi Ernő polgármester
Fotós: Bencsik Ádám

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte, az önkormányzattal való jó kapcsolatuknak köszönhetően számos hasonló programot valósítanak meg. Példaként említette lisztérzékenység-szűrést és az oktatási-nevelési intézmények számára beszerzett EpiPeneket. A szakember szólt arról, hogy a megelőzés a fogakkal kapcsolatban is kiemelten fontos.

Az összesen 19 állomásos roadshow október közepéig tart, és számos települést érint még majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában