Bográcsos fesztivál

2022.09.24. 19:46

Az eredményekről is beszámoltak a gádorosi falunapon

Bográcsos fesztivállal folytatódott szombaton folytatódott Gádoroson, a Hétvezér parkban a falunap. A színpadon helyi tánccsoportok léptek fel, az óvodás korosztálytól kezdve az idősek klubja senior csapatáig minden korosztály kapott bemutatkozási lehetőséget. Erdős Norbert országgyűlési képviselő az eredményekről számolt be.

Cs. I.

Erdős Norbert és Szilágyi Tibor a fejlesztésekről is beszámolt

Gádoros minden év utolsó hétvégéjén szervezi meg a falunapot, ahol a gondtalan szórakozásé a főszerep. Csorvásról érkezett a fúvószenekar és a mazsorettcsoport, hogy szórakoztassa a helyieket. Délben minden megjelentet megvendégeltek egy babgulyással. Oszvald Marika operettműsorára sokan kíváncsiak voltak, este pedig a közönség az Irigy Hónaljmirigy csapatának a fellépésére készült.

A térség országgyűlési képviselője, Erdős Norbert is ellátogatott a szombati rendezvényre, ahova olyan jó híreket hozott, amelyekkel a folytatásban a település vezetése ha jól sáfárkodik, akár az energiaárak okozta nehézségeken is könnyebben túljuthat.

Az az együttműködés kamatozik, amit már jó ideje partnerségben folytat a politikus a polgármesterrel és a képviselő-testülettel. Ezekről az eredményekről számolt be a szombati koncert előtt.

Elmondta, az a jól megtervezett fejlesztési irány, aminek eddigi eredményeivel elégedettek a gádorosiak, folytatódik. Bejelentette: az önkormányzat a gazdaságélénkítő program keretében nyert 190,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A Magyar Falu Program keretén belül járdaépítésre 9,9 millió forint fordítható, míg a temető fejlesztésére 5,9 millió forint. Belügyminisztériumi forrásból a Bem utca aszfaltozására nyert az önkormányzat 19 millió vissza nem térítendő támogatást. S szintén a Magyar Falu Programban közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre 5,5 millió vissza nem térítendő támogatást kaptak a gádorosiak.

Szilágyi Tibor polgármester beszélt arról a két TOP-os projektről, aminek a megvalósítását szintén nagyon várták már: a Tóth Asszony Közösségi Ház energetikai beruházásáról (25,8 milliós forrás) és a Kossuth Lajos utcát érintő vízelvezetési, a művelődési ház tetőjavítását és a Tóth Asszony-féle ház belső felújítását érinti (ez egy 200 milliós forrás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában