Közétkeztetés

2022.09.16. 12:01

A szülők is megkóstolhatják a csabai menzás ebédet

Összeült csütörtökön Békéscsabán a közétkeztetési tanács, az alkalmon részt vettek a gyermekétkeztetést biztosító cég vezetői, szakemberei mellett az óvodák, az általános és középiskolák, a diákság képviselői, valamint az önkormányzat vezetői. A tervek szerint a szülőknek is biztosít majd kóstolási lehetőséget, illetve a konyhán folyó munkába szintén betekintést nyújt a szolgáltató.

Licska Balázs, [email protected]

Illusztráció: Shutterstock

Varga Tamás alpolgármester a Facebook-oldalán az ülést követően azt írta: a tanévkezdés nehézségei eltörpültek a gyermekek étkeztetési problémái, a minőségi és mennyiségi kifogások mellett. Kiemelte, a probléma megoldása folyamatosan napirenden van – napi szintű egyeztetésekben és tesztelésekben –, és ezt segítette a közétkeztetési tanács ülése is. 

Hozzátette: nyílt és reális képet adó párbeszéd alakult ki, ahol a szülői panaszok, intézményi észrevételek is elhangzottak. A negatív gazdasági hatások, a beszerzési költségek drasztikus emelkedése, az ezt nem követő térítési díjak ugyancsak nehezítik a helyzetet, amelyek – a szolgáltatótól függetlenül – sújtják a feladat ellátását. 

A közétkeztetést biztosító cég igyekszik folyamatos kontroll mellett korrigálni a minőséget, a menü összeállítását. Emellett több olyan intézkedést ismertetett a vállalkozás, amelyek bizakodásra adhatnak okot, ilyen a szülők kóstolási lehetősége, valamint az, hogy a havi menüt előzetesen áttekintik az óvodák és iskolák képviselőivel, és szükség szerint módosítanak azon.

– A probléma ismert, az étkeztetés javítása a szolgáltató, az önkormányzat, de elsősorban a gyermekek, fiatalok érdeke – hangsúlyozta Varga Tamás alpolgármester.

A minap ült össze a békéscsabai gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a közétkeztetési tanács
Forrás: Varga Tamás Facebook-oldal

A közétkeztetési tanács összehívását Paláncz György oktatási ügyekért felelős tanácsnok is kezdeményezte az előző héten. A közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy az oktatási intézmények képviselői már értékelték az elmúlt időszakot, és kiemelték azokat a területeket, amelyeken szükséges változtatni. Az étkeztetést végző cég szerint a megfogalmazott észrevételeket figyelembe véve az elmúlt napokban már voltak változtatások, és az elhangzottak alapján lesznek is.

A jövőben a diákok, a szülők és az intézmények is értékelhetik majd a szolgáltatást. Emellett lehetőséget biztosít a cég – huzamosabb időn át – kóstolásra, illetve akár a konyha megtekintésére is, így a szülők közvetlen tapasztalatot szerezhetnek. A havi étlap összeállításában pedig részt vesz majd a közétkeztetési tanács. Paláncz György tanácsnok szerint ezek az intézkedések jelzik a vállalkozó nyitottságát, azt, hogy javítaná az elégedettséget.

Szarvas Péter polgármester a közösségi oldalán kétszer is írt arról az elmúlt időszakban, hogy ellátogatott egy általános iskolai menzára, és megkóstolta az ebédet. A menü legutóbb pulykaraguleves volt, valamint mákos tészta és alma. A tapasztalata szerint látványra és ízre is megfelelően elkészített ételt kaptak a gyerekek. A hozzá érkező panaszokat változatlanul jelzi a szolgáltatónak, kérve a javulást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában