Csabagyöngye Kulturális Központ

2022.09.10. 13:55

A vadnyugat is megelevenedik a csabai makettkiállításon - Galériával

Mintegy háromszáz makett, köztük repülőgépek, hajók, tankok, autók, motorok sorakoznak az asztalokon a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol a Körös Makett Klub szervezett immár 28. alkalommal makettkiállítást és -versenyt. Az Országház és a Szent István Bazilika épülete, de a Titanic, sőt egy 1880-as vadnyugati jelenet is megelevenedik.

Mintegy háromszáz makett sorakozik az asztalokon

Fotó: Für Henrik

Bodó Imre, a klub vezetője elmondta, az ország több városából, illetve külföldről is érkeztek a rendezvényre. Harminckilenc kategóriában hirdettek versenyt. A bírálók nézik azt, hogy a makettek mennyire hasonlítanak az eredetire, hogy miként ragasztották össze a darabokat, hogy mennyire készítették elő az alapozás és a festés előtt a felületeket. Most nagy divat a repülőgépek és a harci járművek szándékos koszolása, koptatása az élethűség kedvéért.

 

Negyven éve zajlott a Falkland-szigeteki háború Argentína és az Egyesült Királyság között, ennek apropóján ebben a kategóriában is vártak maketteket, repülőgépeket és hadihajókat. A kétnapos eseményt a börze mellett számos előadás teszi izgalmasabbá, szó lesz az argentin-brit konfliktus mellett a 60-as és 70-es évek szovjet vadászgépeiről, a hazai roncskutatásokról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában