Szociális alapellátás

2022.08.16. 08:50

Támogató szolgáltatást indítanának Méhkeréken

Támogató szolgáltatást indítanának Méhkeréken, így fejlesztenék a jövőben a szociális alapellátást – ismertette Tát Margit polgármester a közösségi oldalán.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

Mindezzel az a cél, hogy a fogyatékossággal élőket otthonukban láthassák el, és hogy segítsék őket a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésében.

Hangsúlyozta, hogy a támogató szolgáltatás a kistérségi intézmény révén most is elérhető a méhkerékiek számára. Ugyanakkor azt kérték tőle a helyiek, hogy igyekezzenek saját kereteik között elindítani a szolgáltatást, erről egyeztettek a helyi gondozási központtal is, keresve a megoldást és a szükséges forrást.

Most egy pályázatot adnak be, hogy a támogató szolgáltatáshoz beszerezzék a szükséges gépjárműveket, emellett a belső udvar kiépítésével fejlesztenék az idősek nappali ellátását, továbbá a házi segítségnyújtás feltételeit ugyancsak javítanák, összesen 43 millió forintból. Tát Margit polgármester hangsúlyozta ugyanakkor azt is: az alapszolgáltatások bővítése mellett továbbra is a legfontosabb cél az, hogy egy bentlakásos intézményt alakítsanak ki Méhkeréken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában