Erasmus program

2022.08.29. 20:19

Olaszoknál, törököknél is jártak a csabai diákok

A BSZC Zwack József Technikum és Kollégium erasmusos tanulói több ország szokásaival és nevezetességeivel is megismerkedtek.

L. B.

Törökországba, Lengyelországba, Olaszországba, Portugáliába is ellátogattak néhány napra az elmúlt időszakban, és megismerkedtek a helyi szokásokkal, nevezetességekkel a BSZC Zwack József Technikum és Kollégium azon tanulói és oktatói, akik részt vettek az Erasmus+ projektekben – írták a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Facebook-oldalán.

A napokban zárul három Erasmus+ projekt is a Zwackban. A pályázatok célként fogalmazták meg az európai dimenzió erősítését az óvodákban és az iskolákban, illetve azt, hogy a köznevelési intézményeket 21. századi készségekkel és kompetenciákkal ruházzák fel. A projektekben a békéscsabai középiskola más európai uniós iskolákkal dolgozott együtt, változatos projektfeladatokkal fejlesztve többek között a diákok szakmai, társas, interkulturális kompetenciáit, idegennyelvi tudását, kreativitását, problémamegoldását. A projektmunkát személyes találkozók is színesítették, így nyílt lehetőség az utazásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában