Városnap

2022.08.20. 16:32

Nyolc tűzhelyen, tizenhat palacsintasütővel dolgoznak Tótkomlóson, a néptáncosok javára sütnek

Az eső sem szegte kedvüket azoknak a lelkes csapatoknak, akik váltják egymást és megállás nélkül, augusztus 20-án, reggel 7 órától, amíg a tészta kitart (remélik, éjfélig), sütik a palacsintákat.

Cs. I.

Palacsintaparti nélkül nincs Tótkomlóson városnap, jótékony célokat szolgál

Fotó: Csete Ilona

 Minden évben, a város napján kitelepül a Tótkomlós Városért Közalapítvány sütni, ízesíteni a sok száz, sőt ezer palacsintát. Eladják és abból támogatnak egy nemes célt. Elnökük, Szegedi Erika két palacsintasütés közben elárulta, most a néptáncosok utánpótlás nevelésére fordítják a fahéjas, kakaós és lekváros finomságokból érkező bevételt. Úgy számolnak, legalább 3 ezer édes kedvenc elfogy.

Fotós: Csete Ilona

Megállás nélkül sütnek: 8 tűzhelyen, 16 palacsintasütővel szorgoskodnak. Folyamatosan érkeznek a csapatok, közösségek, segítők. Aki éhes, aki megkívánja a három ízesítés valamelyikét, az mehet az Erzsébet-ligetbe, ahol garantáltan friss, meleg palacsinta várja. Ottjártunkkor éppen a Tremoló mandolinos zenekar tagjai sütöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában