Jövő ősztől

2022.08.24. 16:04

Konténer-tantermeket alakítanak ki egy orosházi iskolában

Konténer tantermeket létesítenek a kéttannyelvű orosházi általános iskolában jövő szeptembertől. Nem elegendő a rendelkezésre álló 25 tanterem, ezért döntött a fenntartó, az Orosházi Református Egyházközség a konténerek megvásárlása mellett.

Cs. I.

Forrás: Shutterstock

Víghné Pintér Lilla, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója az MTI-nek elmondta, mivel angol-magyar nyelven folyik intézményükben az oktatás, az előírásoknak megfelelően csoportbontásban kell tanítaniuk bizonyos tantárgyakat, így lényegében egy osztálynak két tanterem kell.

– Alsó tagozaton a rajzot, a technikát és a testnevelést felsőben a civilizációt, a történelmet és a számítástechnika tantárgyakat kell külön-külön csoportban tartani - fejtette ki. Nem elegendő az iskolában rendelkezésre álló 25 tanterem, új oktatási helyiségek építésére nincs forrás, ezért döntött az iskola fenntartója, az Orosházi Református Egyházközség a konténerek megvásárlása mellett. A tantermek tervei elkészültek, a szakhatóságokkal jelenleg is egyeztetnek. 

A három konténertantermet, továbbá egy kis tanári szobát, vizesblokkokat, öltözőket és egy raktárhelyiséget az iskola és a piac közti területen építenék fel. A terület korábban az iskola tulajdona volt, azt a piaci vásárcsarnok építésekor átadták a városnak. Most kérvényezték a visszavételét. 

A szerdai testületi ülésén a képviselő-testület egyhangúlag ezt megszavazta. A területet idén októbertől áveszik, kiépítik a közműveket. Víghné Pintér Lilla elmondta, továbbra is céljuk új tantermek építése, az új uniós költségvetési időszakban szeretnének pályázni ilyen céllal forrásra.

Mint arra az MTI emlékeztetett: az iskolát csaknem 130 éve alapították, 2011 óta fenntartója a református egyház. Akkor indult az első magyar-angol két tanítási nyelvű osztály. Jelenleg 486 diák jár oda, az intézményben ötven pedagógus tanít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában