Neked zöldül

2022.08.11. 11:19

Hatvan fát ültetnek el Orosházán

Csatlakozott a Neked zöldül programhoz az önkormányzat, ennek keretében kap hatvan darab sorfát a város.

Cs. I.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A MOL-Új Európa Alapítvány – partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel – támogatja a klíma- és a zöldterületvédelmi tevékenységeket. Ennek érdekében hirdette meg Neked zöldül programját, aminek keretében összesen hétezer fát ültetnek szerte az országban. Az alapítvány felhívására a tízezer fő feletti városok adhatták be igénylésüket. Orosháza is élt a lehetőséggel. 

Jelentkeztünk a programra, meghatározva, hogy milyen facsemetéket, hova szeretnénk ültetni. Nagy öröm, hogy az alapítvány hatvan darab, 10-14 centiméter törzskörméretű sorfával, az ültetéshez szükséges eszközökkel, sőt, szakmai iránymutatással is támogatja Orosháza faállományának bővítését

 – mondta el Dávid Zoltán. 

Orosháza polgármestere hozzátette, a fenntartható jövőt, a klímavédelmet szolgálja minden egyes elültetett fa, erre eddig is jelentős összegeket áldozott a város és lehetőségeihez mérten így tesz a jövőben is. Örömteli, hogy az alapítvány támogatásával tovább bővülhet a faállomány. A városvezető rámutatott, Orosháza folyamatosan törekszik a zöldfelületek bővítésére. Tavaly több mint félszáz facsemetét ültettek el városszerte. Idén pedig például a Tó utcában 15 gömbkőris és 10 díszkörtefa kapott helyett – a fákat a rendkívül száraz időjárásra tekintettel közösségi összefogással, fiatalok segítségével gondozza a Városüzemeltetési Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában