TOP Plusz

2022.08.08. 18:50

Fejlesztik a művelődési házat Ecsegfalván

Sikerrel pályázott Ecsegfalva arra a TOP Plusz programra, amelynek jóvoltából mintegy 65 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból fejlesztheti művelődési házát a település.

V. E.

Illusztráció: Shutterstock

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból jut forráshoz – derült ki a Bán Barbara projektasszisztens által hétfőn kiadott sajtóközleményből.

Megtudtuk, a projekt célja az ecsegfalvi művelődési ház épületenergetikai felújítása, a közvetett cél pedig egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés. Kiderült, hogy a 763,6 négyzetméteres épület több, mint 15 éve nem esett át energetikai felújításon. 

A beruházás keretében megvalósul az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, valamint 10 kilowattos napelemes rendszer telepítése. További cél még az épület projektarányos akadálymentesítése, a nyilvánosság biztosítása, illetve képzési anyag kidolgozása és képzés tartása is. A projekt célcsoportjai az épületet használók, a település teljes lakossága és a településen működő vállalkozások, akikre közvetetten kedvezően hat az épület fenntartási költségeinek csökkenése.

Végül a közleményben a projektasszisztens hangsúlyozta, a beruházás következtében az épületre fordítandó költségek csökkenése a település pénzügyi, gazdasági teljesítőképességének javulását eredményezheti. A fejlesztés által tehát Ecsegfalva komfortja jelentősen emelkedik, amely hozzájárul népességének a megtartásához. A projekt várható befejezése 2023. május 15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában