Békési Fiatalokért Egyesület

2022.08.29. 06:35

Civilek segítenek a rászoruló gyerekek iskolakezdésében Békésen

Már harmadik alkalommal, idén ismét két rászoruló gyermeknek tette könnyebbé az iskolakezdést és segítette családjaikat a tanév elején felsorakozó kiadások enyhítésében a Békési Fiatalokért Egyesület. A csapatnak köszönhetően a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ közreműködésével, összesen 60 ezer forint értékben, egy-egy minőségi iskolatáska és tolltartó került első tulajdonosához.

P. G.

Kenyeres-Zsebics Emőke, Budás-Budai Tünde alelnökök, Csökmeiné Kulcsár Márta, a Földvár Bölcsőde vezetője, Fazekas Ágnes a BVSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Kádasné Öreg Julianna, a Békés Szociális Szolgáltató Központ igazgatója

Forrás: BMH

Mint tájékoztatásukból megtudtuk, az egyesület megkeresésére a szociális szakemberek felmérik, hogy hol van igazán ilyen fajta segítségre a leginkább szükség. A kiválasztást követően az érintetteknek a szociális szakemberek adják át a helyi vállalkozótól, önerőből beszerzett taneszközt.

A Hátizsák Program emellett új szervezetet is megszólított, amelynek köszönhetően újabb gyerekek tanévkezdése vált könnyebbé. Az egyesület pár hét alatt, közel 70 ezer forint értékű papír-írószert gyűjtött össze a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Földvár Bölcsődéjének aktív nevelői és szülői munkaközösségével. A bölcsőde apparátusát is cselekvésre sarkallta az egyesület tenni akarása. Közös gondolkozással a taneszközökből egy szép adománycsomag jött össze, amelyek a rászoruló családok iskolakezdéssel járó költségeit fogja majd mérsékelni.

A felajánlásokat a napokban adták át a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ képviselőinek, akik, ahogy az iskolatáskák esetében, most is gondoskodnak még iskolakezdés előtt a célba érkezésről.

– Bízunk benne, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni az iskolába járás öröméhez – hangsúlyozta közleményében az egyesület. Külön kiemelték a Földvár Bölcsőde dolgozói és az oda járó gyermekek szülei önzetlen felajánlásának fontosságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában