Testvértelepülés

2022.08.23. 16:04

Bodoson járt a biharugraiak küldöttsége

Egy ötnapos programsorozat keretében romániai testvértelepülésére, Bodosba látogatott a napokban egy biharugrai küldöttség. Erre a biharugrai önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től egymillió forintos támogatást nyert el.

L. B.

A küldöttség felfedezte Bodost és környékét

Fotó: Biharugrai önkormányzat

Az utazással azt a célt fogalmazták meg, hogy Biharugra, valamint Bodos – a Kovászna megyei bányavároshoz, Baróthoz tartozó beosztott falu – között szorosabbra fűzzék az 1990 óta fennálló kapcsolatot – ismertette Makra Tibor polgármester.

A 38 tagú delegáció az erdélyi túra során járt Székelyudvarhelyen, Parajdon, a Medve-tó és környékén, a műemlékké nyilvánított székelydályai református templomban is. 

 

A látogatás idején Baróton Erdővidéki Bányásznapokat szerveztek annak apropóján, hogy 150 éve, 1872-ben a Baróti Szénbánya Társulat megindította az ipari méretű rendszeres szénkitermelést Köpecen. A rendezvényre a biharugraikat is meghívták: biharugrai néptáncosok is színpadra léptek, valamint Makra Tibor polgármester megmutatta az erdővidékieknek, hogy milyen az ugrai halászlé. A bodosi református templomban Nagy Viktor biharugrai református lelkész hirdette az igét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában