Erzsébet

2022.08.25. 13:11

A nyár utolsó napjaiban sem unatkoznak a nagyszénási táborozók

Utolsó napjaikat töltik az Erzsébet-táborozók a nagyszénási művelődési házban. Már a ház körül, a sok lezárt kerékpár arról árulkodik, benn nagy élet lehet. Csütörtökön bekopogtunk hozzájuk.

Cs. I.

Fotók: Csete Ilona

Karkötők készültek, korongoztak, gipszkiöntő formákkal alkottak, mandalát színeztek azok, akik az idei, utolsó Erzsébet-táborba jelentkeztek. Huszonöt szénási gyermek önfeledt, nyárbúcsúztató programjáról a Nagyszénási Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának a kollektívája gondoskodik ezekben a napokban is. 

Nagy Attiláné intézményvezető elmesélte, a napi munkájuk mellett a táboroztatás élmény itt a felnőttnek és a gyerekeknek is. 2022 nyarán két nyertes táboruk tematikus napjai biztosították az önfeledt szórakozást és az ismeretszerzést.

 

Egy kislány azt mondta, otthon egyedül lenne, unatkozna, itt viszont az iskola előtti néhány napban is kiváló a társaság, sokszínű a program. Ottjártunkkor kézműveskedtek, Balla Mónika fazekas korongozni tanította a gyerekeket, Nagy Vanda koncentrált, amikor a kis edényke formálódott a kezei között.

– Helyben oldjuk meg az étkeztetést is, minden, ami ízlik a táborozóknak, az elkészül a segítségükkel (például palacsinta, lángos), Zsóriné Araczki Márta jóvoltából olyan ebéd kerül nap mint nap az asztalra, aminek örülnek a gyerekek – tette hozzá az intézményvezető.

Az elmúlt napokban S. Nagy Péter segítségével zenés önismereti foglalkozáson is részt vehettek, de jártak Szarvason, ismerkedtek az elsősegélynyújtással, sebek ellátásával. 

 

Téma volt az újrahasznosítás is. Helyben pedig ott a híres fürdő, pénteken vízi vetélkedő vár a szénási táborozókra. Ők, huszonöten így búcsúztatják a nyarat, s feltöltődve kezdik az iskolai tanévüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában