Taktilis érzékelés

2022.08.30. 14:18

A Fővárosi Nagycirkuszba látogattak a békéscsabai sorstársak

A Fővárosi Nagycirkusz különlegesen megkomponált műsorán vehettek részt nemrég a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai.

N. Sz.

Fekete Péter cirkuszigazgató narrálta az eseményeket.

Ádász István elnök elmondta, Fekete Péter igazgató kidolgozott egy speciális módszert, amivel láttássérültek számára is átélhetővé válnak a cirkuszi előadások. A sorstársak ennek megfelelően először egy taktilis érzékelésre épülő programon vettek részt; mielőtt elfoglalták helyeiket a nézőtéren, kézbe foghatták a cirkuszi rekviziteket, azaz kellékeket, sőt, bejárhatták a porondot is.

Az előadás alatt Fekete Péter közéjük ült, és objektív tudósítóként mesélte el az reflektorfényben zajló eseményeket, miközben a szubjektív jelzőkkel, benyomásokkal sem fukarkodott. 

Ádász István hangsúlyozta, megelevenedett előttük minden kötéltáncos, akrobata, idomár, görkorcsolyás, illuzionista, hiszen a profi narráció láthatóvá tette a láthatatlant. Külön élmény volt számukra, hogy a műsor a békés egymás mellett élésre hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában