Látványos felvonulás

2022.07.22. 21:02

Veterán járműcsodák találkoznak Orosházán - Galériával/Videóval

Közel félszáz autó és huszonkét motor látványos felvonulásával megkezdődött a tizennegyedik Orosházi Veteránjármű Találkozó és Horváth Károly Emlékverseny pénteken délután. A résztvevőkre egész hétvégén különleges programok sora vár majd.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Zilahi Zoltán főszervező, a rendező Orosházi Technikai Sportok Egyesületének elnöke hírportálunknak elmondta, a szokásoknak megfelelően az egész országból, a teljesség igénye nélkül Győrből, Budapestről, Pécsről, Nagykanizsáról egyaránt érkeztek résztvevők a hétvégi találkozóra. Mint kiemelte, a rendezvényt egy elhunyt veterános barátjuk, Horváth Károly emlékére hívják életre minden évben.

Kérdésünkre elmondta, idén is rengeteg különleges autót és motort láthatnak az érdeklődők a program keretében, veterán Mercedesek, Peugeuot-ok egyaránt színesítik a palettát, a legrégebbi különlegesség egy 1912-ban gyártott NSU Pony motorkerékpár, de a ’30-as években készített motorokkal ugyancsak érkeztek tulajdonosaik a rendezvényre.

A találkozó pénteken délután 6 órakor nagy sikerű felvonulással kezdődött, szombaton reggel pedig egy 140 kilométeres túrára indulnak a résztvevők Békés és Csongrád megyében. Az első útjuk Kardoskútra vezet majd, később pedig Orosháza érintésével eljutnak Árpádhalomra, ahol a helyi múzeumot nézik meg. Szegváron megebédelnek, ahol szintén múzeumokat tekintenek meg. Mártélyon logikai-ügyességi feladatok várnak a csapatra, Székkutason meglátogatják a csokoládégyárat, Orosházán pedig a Kaáli Autó-Motor Múzeum helyi létesítményét.

Vasárnap délelőtt fél tíztől a főtéren lesznek kiállítva a járművek, amelyek közül a nagyközönség a szavazatával dönthet majd a legszebb motorról és a legszebb autóról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában