Aktív tagság

2022.07.15. 19:09

Újjáalakult a Fidelitas orosházi csoportja

A péntek délutáni alakuló ülésen elnöknek Simondán Vilmost választották, a két alelnök, Szőke Szonja és Balogh Gábor Bence lett. Az eseményen részt vett a Fidelitas országos elnöke, dr. Illés Boglárka, aki az adminisztrációs tennivalók után kérdésünkre elmondta, minden fiatalt várnak, szívesen fogadnak, aki érdeklődik a politika iránt, aki szívesen részt venne a közéletben, tenne a közösségben élőkért.

Cs. I.

Fotó: Für Henrik

– A politika nem más, mint a közösségért való tenni akarás. A Fidelitas csoportokban olyan fiatalok találnak egymásra, akik a jobboldal konzervatív értékei mentén elkötelezettek, és érzik magukban a tettrekészséget, hogy tegyenek a szűkebb s tágabb környezetükért. Érthető, hogy a fiatalok tanulnak, barátságokat építenek, munkahelyet keresnek, párt választanak, életüket ez kitölti. E mellett nagyra értékelendő, ha a fiatalok szabad idejükben közös cselekvéseket hajtanak végre helyi szinten. A Fidelitas az ilyen, 14-35 év közöttieket várja. Az aktív tagság bázisa ez a korosztály  – tette hozzá.

– Orosházán Erdős Norbert aktivitásával sokáig működött a Fidelitas, majd volt egy időszak, amikor a politikust is Brüsszelbe szólította a feladata. A pezsgés alább hagyott. Örültem annak, amikor ismételten megkerestek fiatalok, hogy bekapcsolódnának a helyi közösség életébe. 

– Fontos, ha vannak a közélet iránt érdeklődő fiatalok, és ha vannak kérdéseik, akkor ott legyünk mellettük, mentoráljuk, támogassuk őket, hiszen az utánpótlás képzése és nevelése a Fidelitas elsődleges feladata – hangsúlyozta az országos elnök.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő hozzátette, rendkívül fontosnak tartja az ifjúság bevonását a politikába.

– Nem csak azért, mert magam is ezen a szervezeten keresztül lettem politikus. A közösségért felelősen gondolkodni tudó nemzedék kövessen bennünket, ezért is fontos őket bevonni a politikába. Akik most itt vannak, a hagyományos értékek mentén kerestek meg bennünket. Örömmel tölt el, hogy ismét van egy lelkes csoportja a Fidelitasnak Orosházán, támogatni kell őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában