Kezdeményezés

2022.07.22. 15:00

Háromszázhetvennyolc liter vizet osztottak szét Békésen

Kétszázötvenkét palack, egyenként másfél literes ásványvizet, összesen 378 liter vizet osztott szét magánkezdeményezésként Barta István Zoltán helyi vállalkozó és Polgár Zoltán alpolgármester pénteken délelőtt, a békési piacon. Az akcióval az augusztus 19-i, pénteki és augusztus 20-i Madzagfalvi Véradást is népszerűsítették.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Polgár Zoltán hírportálunknak elmondta, folyamatosan figyelték az időjárási előrejelzéseket, és látva, hogy mekkora hőség várható, úgy döntöttek, hogy vizet osztanak a békési piacon.

– A péntek városunkban hamisítatlan piaci nap, amikor több százan megfordulnak az agórán. Szerettük volna egy kis hűsítővel enyhíteni a körülményeket, és persze ezzel felhívni a figyelmet a vízfogyasztás fontosságára is – tette hozzá Polgár Zoltán. Mint kiemelte, az akció során a közelgő Madzagfalvi Véradást is népszerűsítették szórólapokon.

– A békésiek mindig alaposan kitesznek magukért, nagyon sokan adnak vért. Szerettük volna, ha már előzetesen mindenki tud a Barta István Zoltán és a megyei Vöröskereszt által szervezett augusztus 19-i és augusztus 20-i véradásról. Óriási szükség van a vérre, aki segít, emberéleteket menthet meg – fogalmazott.

Barta István Zoltán elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az egészségmegőrzésre felhívják a figyelmet, amihez mindig, de ebben a hőségben különösen hozzátartozik a folyadékfogyasztás.

– Jó volt látni, hogy az emberek mennyire pozitívan fogadták a kezdeményezést, mi pedig tudatosan másfél literes ásványvizeket osztottunk, hiszen az tovább kitart – tette hozzá.  Barta István Zoltán kérdésünkre elárulta, már nagyon készülnek az augusztus 19-i és augusztus 20-i Madzagfalvi Véradásra, ahol támogatóik jóvoltából rengeteg ajándék várja majd a véradókat. 

– A teljesség igénye nélkül minőségi pólóval és nyakba akasztóval, sörrel, dinnyével, kolbásszal, augusztus 20-i kis cipóval, a Gyulai Várfürdőbe szóló belépővel egyaránt megajándékozzuk majd őket – tette hozzá.

A Madzagfalvi Véradások történetében a tavalyi év volt a csúcs, amikor 368-an jelentek meg vért adni, a szervezők szeretnék ezt idén is megközelíteni, esetleg túlszárnyalni, és így minél többeknek segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában