Városüzemeltetési Zrt.

2022.07.07. 18:26

Civilek segítenek öntözni az orosházi facsemetéket

A Városüzemeltetési Zrt. által ültetett fák szomjaznak a száraz időjárásban. Igyekeznek öntözni, de sok területre kell eljutniuk, így a civilek segítségét kérik.

Cs. I.

Illusztráció /shutterstock.com/

Fákat ültetett a Városüzemeltetési Zrt. a Tó utcán, még a tavasszal. A teniszklub melletti parkos részt kitakarították, a talajt elegyengették, megoldották a csapadékvíz-elvezetést. Az utóbbi időszak forróságában ez a terület sem látott csapadékot. A frissen ültetett fák pedig szomjaznak. A teniszezők, edzők úgy döntöttek, segítenek, átvállalják a növények rendszeres öntözését.

– Gömbkőriseket ültettünk kora tavasszal. Itt van a ballagók fasora is, tíz darab oszlopos díszkörtefa. Kollégáink ezeket a fákat, de a többi facsemetét is a városban igyekeznek rendszeresen és bőségesen öntözni. El kell jutniuk sok helyre. A közterületek locsolása is a feladatunk, ezért minden segítség nagyon jól jön most – fogalmazott Benkő Ferenc. A Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a Tó utcai teniszklub csapatával együttműködve öntözik a fákat mindaddig, amíg a hőség miatt szükséges. 

– Facsemeték vannak többek között a Barátság, az Ady utcán, a Szőlő körúton. Figyelünk rájuk és locsoljuk valamennyit, de ismétlem: jól jön a segítség. Ezért azt kérjük a lakosoktól, ha tehetik, idejük, erejük engedi, akkor segítsenek nekünk menteni a növényeket és öntözzék a lakókörnyezetük közelében található fákat. Már egy-két vödörnyi víz is sokat számít és nagyban növeli az esélyét annak, hogy a fák életben maradjanak. Köszönjük a teniszklub tagjainak a segítséget és mindenki másnak is, aki csatlakozik hozzánk ebben a csapadékmentes időszakban – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában